Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

OLD SCHOOL MOTORCYCLE SHOW KAVALA 2010


Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 28-29 Αυγούστου 2010 η έκθεση κλασσικών μοτοσικλετών στην παραλία της Καβάλας. Μια ιδέα που ξεκίνησε από μερικούς φίλους και ιδιοκτήτες τέτοιων "ηλικιωμένων κυρίων" και αγκαλιάστηκε από τη Μοτολέσχη Καβάλας και από τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών ΠΕΡ.Α.ΜΟ.Σ. Η ιδέα απλή, μαζευόμαστε και παρουσιάζουμε τα "γηραία κορίτσια μας". Το αποτέλεσμα, εκπληκτικό!!!
   Και όμως στην πόλη της Καβάλας υπάρχουν αρκετές μοτοσικλέτες μιας άλλης εποχής. Ο κόσμος που βγήκε βόλτα στην παραλία το βράδυ του Σαββάτου έμεινε άφωνος με τη θέα και την ομορφιά όλων αυτών των καλλόνων, αλλά και με το μεράκι των ιδιοκτητών τους να τις συντηρούν σε άριστη κατάσταση. Ξύπνησαν μνήμες αλλά ταυτόχρονα και ενδιαφέρον από ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους (αποθήκες) τέτοιες μοτοσικλέτες. Μέχρι τις πρώτες πρωίνες ώρες ο κόσμος δε χόρταινε να τις βλέπει και να φωτογραφίζεται μαζί με τα παιδια τους μέσα στον εκθεσιακό χώρο, παρέα με τις μοτοσικλέτες. Μπαμπάδες αναπολούσαν τα χρόνια της νιότης τους και έλεγαν ιστορίες στα παιδιά τους. Η προσπάθεια αυτή, να το επαναλάβω, ήταν ερασιτεχνική χωρίς πολύ χρόνο προετοιμασίας, ο κόσμος όμως που παραβρέθηκε επιβράβευσε την προσπάθεια αυτή και έδωσε το κουράγιο στο να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την επόμενη χρονιά.
 Αξίζουν συγχαρητήρια οι επαγγελματίες της Καβάλας που στήριξαν με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας την προσπάθεια αυτή. Μπράβο στο Δήμο Καβάλας και στον ΟΛΚ ΑΕ.
  Αναφορά όμως θα πρέπει να γίνει και στον κύριο Δημήτρη από τη Δράμα. Εκτός από τη συλλεκτική του μανία, είναι γνώστης της ιστορίας της μοτοσικλέτας αλλά και της μηχανολογίας τους σε τέτοιο βαθμό, που πραγματικά είναι ένα ζωντανό ιστορικό βιβλίο. Ελπίζω την εμπειρία και τη γνώση του να την έχουμε και στην προετοιμασία της επόμενης έκθεσης. Φωτογραφικό υλικό από την έκθεση, μπορείτε να δείτε και στο facebook  http://www.facebook.com/home.php?#!/peramos.greece  στη σελίδα της Λέσχης Μοτοσικλετιστών ΠΕΡ.Α.ΜΟ.Σ.
  Ραντεβού λοιπόν του χρόνου, περιμένοντας φίλους από την ευρύτερη πλέον περιοχή.